Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη….της Coca Cola…Για κάποιον, που ίσως, δε γνωρίζει ότι η σημερινή μορφή του Άι Βασίλη προέρχεται από διαφήμιση της coca cola. Ο Άγιος Βασίλης, όπως τον γνωρίζουμε, δεν υπήρξε ποτέ. Είναι εφεύρεση της coca cola! Μπορείτε να πιστέψετε ότι ο πιο διαδεδομένος άγιος στον κόσμο είναι χορηγία μιας μεγάλης αμερικάνικης εταιρίας; Μιλάμε για το χοντρούλη και χαρούμενο γεράκο με το κόκκινο κουστούμι, το καπέλο και την κάπα, με τη μεγάλη μαύρη ζώνη και τις μπότες, τα ροδαλά μάγουλα, τα φωτεινά μάτια και τα ακόμα πιο φωτεινά λευκά δόντια. Αυτός ο καλοσυνάτος άγιος είναι το ευφυέστατο επίτευγμα μιας διαφημιστικής καμπάνιας της εταιρίας γύρω στα 1930. (Πηγή και περισσότερες λεπτομέρειες εδώ)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Άγιε μου Βασίλη, 

Είναι λίγο νωρίς για τα Χριστούγεννα, αλλά σου στέλνω αυτό το γράμμα, μπας και κάποιοι κάνουν χαρούμενα Χριστούγεννα.

Θέλω να σε ενημερώσω για κάτι που μπορεί να μην έχεις προλάβει να ενημερωθείς, γιατί ξέρω πως είσαι πολυάσχολος και τρέχεις και δε φτάνεις!

Ένα ακόμα επεισόδιο στο σήριαλ αποβιομηχάνισης και απολύσεων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης προστίθεται αυτή τη περίοδο καθώς η Coca Cola προέβη σε νέες απολύσεις. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου η εταιρία ανακοίνωσε στους 33 εργοδηγούς ότι θα πρέπει είτε να βγουν σε εθελούσια έξοδο μέχρι τις 7 Οκτώβρη με την σχετική αποζημίωση  ή να χάσουν τις δουλειές τους με την νόμιμη, μικρότερη δηλαδή, αποζημίωση. Το σωματείο αντέδρασε κατευθείαν και μετά από Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν αρχικά μία προειδοποιητική 24ωρη απεργία. Επειδή δεν υπήρξε καμία αντίδραση ή προσπάθεια ουσιαστικού διαλόγου από την επιχείρηση, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. 

Η Coca Cola έχει μεταφέρει ήδη την παραγωγή εκτός Ελλάδας και έχει απολύσει τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες εργαζόμενους, με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης να λειτουργούν πλέον μόνο για την αποθήκευση και μεταφορά των προϊόντων. Έτσι, η Coca Cola δεν θα σταματήσει προφανώς να διαθέτει τα προϊόντα της αλλά θα αναθέσει αυτή τη λειτουργία σε εργολαβικές εταιρίες με πολύ μικρότερους μισθούς για τους εργαζόμενους. Περισσότερα, βέβαια μπορείς να δεις εδώ

Τα παιδιά των απολυμένων δε ξέρω, αν θα καταφέρουν να στείλουν γράμμα σε σένα φέτος, γιατί ζωγραφίζουν για τους απολυμένους μπαμπάδες τους να δες το βιντεάκι .

Οι απολυμένοι συνεχίζουν τον αγώνα τους

Εγώ φέτος δε θέλω δώρο, θέλω να κάνεις τα αδύνατα δυνατά να βοηθήσεις αυτά τα παιδάκια να κάνουν χαρούμενα Χριστούγεννα μαζί με τους γονείς τους και φέτος. 

Μέχρι τότε εγώ θα ακολουθώ το μήνυμα που στέλνει το Ε.Κ.Θ, θα μποϊκοτάρω τα προϊόντα της Coca Cola.


Το ξέρω πως διαβάζεις όλα τα γράμματα, και έτσι θα διαβάσεις και το δικό μου.

Με αγάπη,
ενα μεγάλο παιδάκι που πιστεύει σε σένα


Κυρία Coca Cola ο άγιος Βασίλης σας, ελπίζουμε να φέρει πίσω τις θέσεις εργασίας στους απολυμένους…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου